Zdroj: http://www.tkbohutin.cz/index.php?a=122  •  Vydáno: 22.8.2012 0:32  •  Autor: Václav ml. Bužek

Zlatý double Radky Bužkové z Valašského Meziříčí

Ve dnech 17.-21.8. se v areálu TK DEZA Valašské Meziříčí konal turnaj A zařazený do série Nike Junior Tour mladšího žactva. Naše hráčka Radka Bužková na něm během úmorných veder, které po dobu turnaje panovaly, dokázala zvítězit jak ve dvouhře, tak i ve čtyřhře.

Radka postupně hrála s kvalifikantkou Čižmářovou, v osmifinále se semifinalistkou MČR ml. žákyň rožnovskou Richtrovou. Ještě týž den musela absolvovat čtvrtfinále proti Josefové (Neridé-Hradec Králové), navíc se čtvrtfinále hrálo až po proložené čtyřhře. Radka nezaváhala, jako na MČR, a tentokráte vyprovodila Josefovou z kurtu přísným skóre 6:1, 6:0. 
V semifinále proti 4. nasazené byla znát únava z předchozího náročného dne a výkon proti bojovné Karolíně Beránkové (Sparta Praha) byl tak ovlivněn spoustou vlastních chyb. Radka se zápasem tak nějak protrápila 6:3, 7:5.
Ve finále Radku čekala Valentina Cváčková (TC Kopřivnice), která dokázala přehrát ve čtvrtfinále 3. nasazenou Cajthamlovou (Sparta Praha) a v semifinále deklasovat 1. nasazenou reprezentantku Drábkovou (Neridé) 6:1,6:0 .
Radka se na zápas proti své deblové parťačce a kamarádce dokonale koncentrovala a podala velmi kvalitní výkon, když z kurtu odcházela po hodině hry a s výsledkem 6:3, 6:0.
Ačkoliv výsledek by se zdál jednoznačný, finálové utkání přineslo velmi pěknou hru od obou aktérek.
Obě holky hrály velmi kvalitní tenis se spoustou čopů, dropshotů a hry na síti.
Dalo by se říci, že v některých ohledech, jako například rychlost úderů a pestrost hry finále dívek překonávalo finále chlapců, které se odehrávalo na vedlejším kurtu.ó

Ve čtyřhře byly holky druhé nasazené. V semifinále přehrály pár Sisková, Kučerová divokým skóre 6:2, 0:6 a 10:0 v match-tiebreaku. Ve finále zvítězily nad prvním nasazeným párem 6:1, 7:6, kdy v tiebreaku opět neztratily ani jeden míč.

Výsledky turnaje